بیمه باربری

یکی از دغدغه های صاحبان بار در باربری محصولات و کالا های جا به جا شده به سلامت رسیدن و حفظ محوصلاتشان است. همواره از قدیمی‌ترین مفاهیم بیمه می‌توان به بیمه حمل و نقل کالا اشاره کرد که از قدیمی ترین و اولین نوع بیمه هم بوده است.


بیمه باربری چیست؟


بیمه باربری یکی از انواع بیمه های اموال است که در آن شرکت بیمه کننده تعهد می کند با دریافت مبلغی به عنوان حق بیمه خسارات پیش آمده برای بار مورد حمل را از مبدا تا مقصد تحت پوشش قرار دهد.


چرا باید بیمه باربری داشته باشیم؟


در بیمه باربری با توجه به نوع کالاو سرمایه و نوع خرید و نوع وسیله حمل و مبدا و مقصد و پوشش مورد درخواست دارای نرخ و شرایط می‌باشد. در جریان بیمه باربری، بیمه گر در قبال گرفتن حق بیمه متناسب با پوشش‌ها تعهد میدهد در طی مسیر حمل به مورد بیمه با یکی از حوادث قید شده دچار خسارت شد تحت پوشش و یا بیمه‌گذار براساس‌ قوانین‌ و مقررات ‌بین‌المللی‌ متحمل ‌پرداخت‌ هزینه‌هایی‌گردید، زیان‌ وارد به‌کالا را جبران‌ کرده‌ و هزینه‌ها را هم‌ بپردازد.در ادامه به بررسی موارد و پوشش‌های بیمه باربری خواهیم پرداخت.

انواع بیمه باربری :


– بیمه باربری وارداتی
– بیمه باربری صادراتی
– بیمه باربری داخلی
– بیمه باربری ترانزیت

باربری شرق تهران

نرخ بیمه باربری


مهمترین گزینه در محاسبه قیمت بیمه باربری نرخ بیمه باربری می باشد. نرخ بیمه باربری بر اساس چند فاکتور مهم محاسبه شده و توسط شرکت های مختلف بیمه ارائه می شود. از قبیل نوع کالا، نوع وسیله حمل، نوع بسته بندی، شرایط حمل و هر کلوز بیمه باربری دارای نرخ مختلفی می باشد. باید توجه داشته باشید که بیمه باربری از جمله بیمه نامه های کم ریسک می‌باشد و به همین دلیل نرخ بیمه باربری رقابتی می‌باشد و نرخ شکنی در آن زیاد است.

 

شرایط بیمه باربری


بعد از انواع بیمه باربری، تعهدات و پوشش های بیمه باربری با توجه به کلوزهای بیمه نامه را بررسی خواهیم کرد، شرایط بیمه باربری در حقیقت کلوز های بیمه باربری را مشخص می‌کند.
خطرات اصلی بیمه باربری:
آتش‌سوزی و حادثه وسیله نقلیه شامل: تصادف، تصادم، واژگونی و سقوط وسیله نقلیه

 

خطرات اضافی بیمه باربری:


خطرات اضافی بیمه باربری بر حسب توافق با بیمه‌گر و همراه با دریافت حق بیمه اضافی هنگام صدور بیمه‌نامه به خطرات اصلی اضافه می‌شوند از قبیل خسارتهای ناشی از بارگیری، تخلیه، سرقت کل محموله به همراه وسیله نقلیه، آب دیدگی و سقوط کالای مورد بیمه از روی وسیله حمل.

اصطلاحات مربوط به بیمه باربری


بارنامه :


از طرف موسسه حمل و نقل صادر میشود. در آن نام و مشخصات کالا، نام و آدرس فرستنده، گیرنده کالا، مشخصات، تعداد، وزن کالا و میزان کرایه حمل مشخص است. بارنامه به منزله قرارداد حمل، رسيد دريافت كالا و سند مالكيت کالا می‌باشد.


مانیفست:


فهرست محصولات یک وسیله حمل(کشتی، هواپیما، قطار، یک کاروان کامیون) است که بیشتر از یک بارنامه دارند. که شامل ریز بارنامه های مربوط به کالاست.


پروفرما:


سند خرید هست که فروشنده کالا به عنوان پیشنهاد فروش صادر می‌کند و در آن تعیین ارزش کالا و شرایط فروش و حتی حمل مشخص می‌گردد. پروفرما همان پیش فاکتور می‌باشد.


عدم النفع:


در بیمه باربری بیمه گذار می‌تواند ۱۰% ارزش کالا خود را به عنوان ارزش اضافی در نظر بگیرد. بدین ترتیب اگر خسارت صورت بگیرد تا درخواست دوباره کالا و رسیدن آن بدست بیمه گذار ضرر مالی بیمه گذار جبران گردد. این عدم النفع در بیمه باربری عنوان می‌شود.


اینکوترمز:


منظور از اینکوترمز مجموعه‌ایی از قوانین و مقررات بین المللی برای تفسیر اصطلاحات مهم مورد استفاده در قراردادهای تجارت خارجی می‌باشد که توسط اتاق بازرگانی برای رفع ابهامات و تفهیم اصطلاحات وجود دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *